Naerenergi biogasstation Marius Pedersen skraldebiler

Ny grøn biogasstation til 22 biler hos Marius Pedersen i Esbjerg

I Esbjerg kom en stribe blå, grønne renovationsbiler ud på vejene i 2020. Ergonomisk rigtige Mercedes-biler i en flot, knaldblå farve kører på klimavenlig grøn biogas. Dermed er den første større CO2-neutrale biogastankstation på vestkysten en realitet.

 

Antallet af biogastankstationer er ret højt i den østlige del af Jylland. Man har anlæg i bl.a. Fredericia, Vejle, Silkeborg og Ålborg. Men på den jyske vestkyst har det indtil nu været småt med etablering af biogas, bortset fra et mindre anlæg i Tarm ved Ringkøbing.

Det blev der lavet om på, da Marius Pedersen besluttede at ”gå endnu grønnere”. Selskabet er et velrenommeret miljøfirma med speciale i indsamling, sortering, bortskafning og genbrug af pap, plast og mange andre typer affald.

I forbindelse med et udbud på renovationsområdet i Esbjerg tog Marius Pedersen kontakt til regaco. Opgaven lød på etablering af en biogastankstation til 22 nye skraldebiler. Aftalen faldt på plads, og et større arbejde med projektering og levering gik i gang.

Naerenergi dobbelt NORDKAP kompressorhus Esbjerg
Nærenergis teknikere på plads under installationen af to kompressorer i det dobbelte NORDKAP-hus.
All-in-koncept

På nær betonarbejdet, som Marius Pedersen selv hyrede et firma til, stod regaco for den samlede entreprise inkl. rørarbejder, elinstallationer osv.

Etablering af betonfundamentet blev udført på baggrund af regacos tegninger og anvisninger, så konsulentarbejdet i den forbindelse var også en del af leverancen.

Da der ikke findes andre muligheder for tankning af biogas i Esbjerg, valgte Marius Pedersen en løsning med to kompressorer. På denne måde har man altid en kompressor i reserve ved planlagte eller uforudsete driftsstop. Bilerne kan holdes i gang, uanset om der skal laves service på en kompressor, eller en kompressor skulle gå i stå.

Selve fyldeanlægget er opbygget med robuste, rustfrie fyldestandere og -rørsystem, som kan klare det aggressive miljø tæt på kysten, og består af  11 dobbelte Sherfill-standere.

Konceptet er, at hver chauffør kobler sin egen bil til standeren hver eftermiddag ved fyraften. Næste morgen møder han ind til en fyldt bil, og han skal ikke spekulere på at tanke i løbet af arbejdsdagen.

Naerenergi bygger Sherfill standere Esbjerg
Sherfill-standere under opbygning hos Marius Pedersen i Esbjerg.
Klar til tiden trods coronapres

Projekter af denne karakter opererer sjældent med en lang tidshorisont og masser af tid til at udføre opgaverne. Således heller ikke her. Helt galt blev det derfor, da coronapandemiens første bølge lukkede verden ned og gjorde sit til at spænde ben for projektet.

”Vi kæmpede helt vildt med leveringstiden på grund af coronaramte leverandører, der ikke kunne få varerne ud,” husker Jacob Himmelstrup, administrerende direktør i regaco.

”Vi var voldsomt forsinkede, men nåede deadline alligevel med overarbejde og en fælles indsats. Bilerne skulle være klar til at køre i september 2020, og det blev de. Det var virkelig en fornøjelse at arbejde sammen med en superprofessionel og meget forstående kunde i de situationer, hvor vi havde forsinkelse på grund af corona.”

FAKTABOKS
Kunde Marius Pedersen
Geografisk placeringEsbjerg
ForretningsområdeRenovationskørsel
Installationsår2020
Antal anlæg1
AnlægstypeNORDKAP Maxi, Shermount med Sherfill
FyldningstypeLangsomfyldning af 22 skraldebiler om natten
NORDKAP-kompressorhusJa, dobbelt
Særlige forhold2 kompressorer garanterer forsyningssikkerhed
ServiceaftaleJa, fuld servicepakke
PresseMarius Pedersen ruller ud på biogas i Esbjerg
Personalet kan koncentrere sig om driften med fuld servicepakke

regaco skræddersyr altid sine servicetilbud, så de passer til den enkelte kundes behov. Hos Marius Pedersen var ønsket en fuld servicepakke. Den indeholder bl.a. 24/7-tilkald, hvor de kan ringe, når de har behov.

Derudover kigger regacos serviceteknikere til stationen nogle gange om året og taler med driftsfolkene på stedet. Driftsfolkene er blevet trænet i, hvad de skal gøre for at holde stationen kørende i dagligdagen, og regaco sørger for at få skiftet dele efter leverandørernes anvisninger i en samlet servicepakke med reservedele, tidsforbrug osv .

”Med en fuld servicepakke slipper vognmanden og renovationsfolkene for at bruge tid på fyldeanlægget. De kan koncentrere sig fuldt ud om driften af forretningen og kørselsopgaven, som er deres kerneområde,” forklarer Jacob Himmelstrup og slutter:

”Med anlægget her har vi en velfungerende biogastankstation i det vestjyske, som andre vognmænd i området kan se til og lade sig inspirere af. Vi glæder os meget til at være med til at udbygge biogasinfrastrukturen også i denne del af landet.”

Ring på +45 3322 4502 og hør mere om biogasanlægget i Esbjerg