Naerenergi-Tine-Lund-voksenlaerling

25 års erhvervserfaring og i voksenlære som montageoperatør – regaco greb muligheden

Hos regaco har man længe haft en ambition om at bidrage til manglen på kvalificeret arbejdskraft. Men som hos mange andre SMV’ere fylder drift og hverdag godt op, så der skulle noget ekstra til at sætte skub i planen. Det ekstra har Tine Lund.

 

”Efter 25 år som grafisk designer i mediebranchen skulle der ske noget nyt. Mediebranchen er presset, og situationen var uholdbar for mig. En dag så jeg et indslag i TV2 Lorry med Jacob, der fortalte om deres VR-briller. Jeg tænkte, at det lød som en innovativ, grøn og sympatisk virksomhed.”

Tine kontaktede Jacob, og de indledte en god dialog om, at hun kunne blive voksenlærling som montageoperatør – og Tine undersøgte samtidig mulighederne i ’systemet’.

”Mit mål var, at jeg skulle kunne tage en ny uddannelse, brænde for det og kunne leve af det. Som voksenlærling lever man ganske spartansk, men det kan jeg godt, hvis det skal til. Den nedgang i indtægt som voksenlærling var en investering i mit liv.”

Jacob Himmelstrup,, Managing Director er glad for, at virksomheden i Søborg med 7 ansatte endelig har fået en voksenlæring:

”Da Tine henvendte sig om uddannelsen som montageoperatør viste det sig, at det passer perfekt med det, vi arbejder med. Desuden er der jo mangel på kvalificeret arbejdskraft, så vi har brug for alle mand på dæk. Dem der går med en uddannelse, som de ikke kan bruge i dag, skal omskoles, og der er voksenlærlinge jo en god måde.”

Tine glædede sig til at starte, men havde også en både ydmyg og ambitiøs indstilling, som viser sig at matche regacos værdier:

”Jeg tænkte lidt ligesom Pippi Langstrømpe: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af. Lige nu bliver jeg lært op i at reparere og servicere “Nozzles” (dyser til biogas), og det er spændende og lærerigt. Jeg kommer ud af en ingeniør familie og har altid haft et værksted derhjemme til at fixe ting; jeg elsker det.”

Omgangskredsen har kun haft godt at sige og bakker op om Tines vilje til at bane en ny vej. Ingen har stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor en 53-årig kvinde vælger at lave så markant et skifte.

”Jeg må bare sige, at nød lærer nøgen kvinde at spinde Jeg var nødt til at forholde mig til min alder, og at jeg skal holde hjulene i gang for mig og min datter og tjene penge samtidigt med, at jeg lader mig omskole. Og mine kollegaer har taget så fint imod mig. Hvis vi fortsætter det gode samarbejde, ville det da være skønt, hvis regaco også kan bruge mig om 2 år som udlært.” fortæller Tine.

Både som leder i regaco og som næstformand i DI Hovedstaden er Jacobs holdning klar:

”Som ansvarlig virksomhed er vores holdning at lærlinge og voksenlærlinge er en super god løsning – både for den enkelte, for virksomheden og for samfundet. Det er vigtigt for os, at mennesker er et sted, hvor de kan bruge deres kompetencer og bidrage. Og danske virksomheder bør omvendt bidrage til uddannelsen af medarbejdere ved at have lærlinge. Det har pint mig længe, at vi ikke har kunnet have det. Men nu har vi, og Tine er superdygtig med hoved og hænder skruet godt på. Det er ikke sidste gang, at vi har en voksenlærling.”

For Tine gav det pote, at tænke helt ud af boksen, men det krævede også mod:

”Det var svært at finde en “model” for hvordan jeg kunne komme videre, og bruge mine evner på en positiv måde for det danske samfund. Heldigvis er jeg et meget nysgerrigt menneske, der elsker at lære. Jeg var fast besluttet på at finde en løsning. Jeg har selv banet vejen, men jeg er også dybt taknemmelig for at få den chance som voksenlærling.”

Hvis du vil læse historien om vores voksenlærling, Tine Lund, som pdf – kan du downloade den her